Sonsuz Akademi

HABERLER & BLOG

HABERLER & BLOG

LGS'ye hazırlanırken bunlara mutlaka dikkat edin.

LGS'ye hazırlanırken bunlara mutlaka dikkat edin. | Sonsuz Akademi

Çocuğunun, kendisi için en güzel geleceği inşa etme serüveninde bir ebeveyn olarak sen de elinden geleni yapmaya hazırsın. Eğitim hayatında karşısına çıkan sınavları ne kadar başarılı bir şekilde geçerse söz konusu geleceğe o kadar daha yaklaşacağını görebiliyorsun. Dolayısıyla LGS’nin, hayatınızın orta yerine bomba gibi düştüğünü tahmin etmek zor değil. Ancak şimdi biraz rahatla, arkana yaslan ve çocuğunun LGS’ye hazırlık sürecini kazasız belasız ve en başarılı şekilde atlatması için işine yarayacak önerilere kulak ver.

  • Öncelikle bu sınava ne kadar önem atfetmiş olursan ol, çocuğunun tüm geleceğinin bu tek sınava bağlı olmadığının bilincinde ol ve bu gerçeği onunla da sık sık paylaş. Düşünsel ya da sözel olarak onun tüm geleceğini tek bir sınava endeksleme hatasına düşme. Dışarıdan gelebilecek her türlü bireysel ve mahalli baskıya karşı diren.
  • Ne olursa olsun onu sevdiğini ve hep seveceğini; ona duyduğun sevginin sınavla ya da sonucuyla alakası olmadığını, başarı ya da başarısızlıklarından bağımsız olduğunu başta kendine ve elbette ona hatırlat. LGS sınavlarına hazırlık sürecinde odasına durmaksızın taşıdığın yanar dönerli meyve tabakları, sınav tarihi yaklaştıkça ona karşı gösterdiğin müsamaha ve anlayış dozajının giderek artması gibi çelişkili durumlar kafasını karıştırabilir. Fakat sen aldırma, her şeyi yalnızca onu çok sevdiğin için yaptığını dile getirmekten yılma. 
  • Önünde ne kadar önemli bir sınav olursa olsun onun asla bir yarış atı olmadığını ve zaman zaman dinlenmeye, nefes almaya, test çözmek dışında farklı aktiviteler içerisinde rol almaya, sosyalleşmeye ihtiyacı olduğunu aklından çıkarma. Vereceği küçük molalar için ona destek ol, hatta bunun için uygun zemini kimi zaman bizzat sen hazırla.  
  • Sınava hazırlandığı aylarda onun için sessiz, konforlu, aydınlık ve ferah çalışma ortamı oluşturmak bir ebeveyn olarak bu süreçte senin boynunun borcudur. Bu sayede dikkatinin dağılmasına, aklının çelinmesine sebep olabilecek dış etmenler arasından uygunsuz fiziksel koşulları bertaraf ederek odaklanma problemini asgari düzeye çekebilirsin. 
  • Düzenli uyku ve dengeli beslenme, bu dönemde LGS'ye hazırlanmakta olan çocuk için her zamankinden daha mühim bir mesele haline gelir. Bu amaçla ev içinde elverişli koşulları sağlamak da elbette başta sana düşer. İhtiyaç halinde geri kalan aile bireylerine sıkı bir zılgıt çekebilir, hatta geçici bir süreliğine de olsa rejim değişikliğine giderek askeri disiplini devreye sokabilirsin.  
  • İçini ferah, ruhunu serinkanlı tut. Heyecanlı ya da gergin olsan bile bunu ona yansıtarak zaten var olan endişesini daha da katlama. Bilinçli bir ebeveyn olarak her koşulda onun yanında olacağını hissettir.
  • Aklında ya da hayalinde yer eden ve çocuğunun da girebileceğini düşündüğün okullarla ilgili fırsat bulduğunda subliminal mesajlar verebilirsin. İlgili okulların dikkat çekici ve bilhassa da onu cezbedebilecek özelliklerinden yeri geldikçe küçük notlar halinde, satır arası muhabbetler kılığında bahset. Hatta kampüs ziyaretleri düzenle! Bu şekilde aklını çelebilir, küçük ve planlanmış bilinçaltına sızma metotlarıyla onun için uygun gördüğün okula doğru adım adım ilerlemesini sağlayabilirsin.
  • Çocuğunun geleceği için bunca önem teşkil eden LGS’den çıktığında sınavının nasıl geçtiğini ne kadar merak edeceğini tahmin etmek zor değil. Ancak bu noktada ondan gelecek her türlü cevaba, hatta tepkiye karşı hazırlıklı olmalı, soğukkanlılığını ve sağduyunu asla kaybetmemelisin.

Bu zorlu süreçte ona ve harika bir ebeveyn olarak sana bol şans!

Eskişehir'de Lgs'ye hazırlanıyorsan Sonsuz Akademi'nin profesyonel kadrosundan destek alabilirsin.

HEMEN SİZİ
ARAYALIM

Aşağıdaki formu kullanarak bize ulaşabilirsiniz