Sonsuz Akademi

HABERLER & BLOG

HABERLER & BLOG

Öğrenci Koçluğu ile Öğrencinin Performansını Geliştirme

Öğrenci Koçluğu ile Öğrencinin Performansını Geliştirme | Sonsuz Akademi

Akademik yaşamlarının çeşitli evrelerindeki öğrenciler hedef belirleme, potansiyellerini keşfetme, kendilerini tanıma, yol haritası çizme gibi konularda profesyonel desteğe ihtiyaç duyabilirler. Öğrenci koçluğu, bu süreçte öğrencilerin sahip olduğu kaynakları ve potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlama hedefiyle verilen desteğin adıdır.

Motivasyon sorunu yaşayan, akademik yaşamlarında ilerlemek için ihtiyaç duydukları adımları atamayan ilköğretim çağındaki çocuklar için profesyonel koçluk desteği eşsiz bir yol arkadaşı ve ilham kaynağı olabilir.

Öğrenci koçu, çocukların, başta akademik başarısı olmak üzere hayatının her alanında daha başarılı, daha bilinçli, daha verimli, daha güçlü ve daha mutlu bireyler haline gelmeleri için çözüm odaklı yaklaşımlar ileri sürer. Öğrencinin kendini hep bir adım ileriye taşıması için yaşamının her alanının düzenlenmesinde yol gösterici olur. Kişinin içsel farkındalığını artırır. İşinin ehli bir öğrenci koçu başarılı bir hayatın büyük oranda başarılı bir öğrencilikten geçtiğinin bilincindedir ve bu bilinci, çocukluk ve ergenliğin kendine has duygusal iniş çıkışlarını da mutlaka hesaba katarak koçluk yaptığı kişiye aktarabilmelidir.

İlköğretim çağındaki öğrenciler için performans geliştirme önemli bir konu ve akademik hedeftir. Öğrenci performans geliştirme yaklaşımları, kişinin herhangi bir alanda sahip olduğu potansiyeli ve kapasitesini tam randımanlı bir şekilde gösterebilmesini hedef alır. Gerek akademik manada tabi tutulacağı sınavlar, gerek spor ve sanat aktiviteleri, gerekse sosyal iletişim yeteneği alanlarında zihinsel ve duygusal becerilerini ortaya koyabilmesine ön ayak olur. Bireyi, performansını olumsuz anlamda etkileyebilecek endişe, kaygı ve baskı gibi unsurlardan arındırmayı önemser.

Öğrenci koçluğu her bireyin şahsına münhasır olduğunu, kendi kapasitesi ve sınırları bulunduğunu, farklı ihtiyaçlara haiz olduğu ve farklı hedeflerle yoğrulması gerektiğinin bilincinde bir yaklaşımla faaliyet göstermelidir. Doğru sorular üzerinden alınan hakikate en yakın cevaplar değerlendirildikten sonra çözüm odaklı adımlar hayata geçirilmeli, öğrencinin yaşamda ve akademide kendi yönünü tayin etmesine olanak tanınmalıdır.

Öğrenci koçluğu desteği bireyin;

  • Kimliğini keşfetmesini,
  • Güçlü yönlerini açığa çıkarıp kullanmasını, zayıf yönlerinin üzerine gitmesini ve yol kat etmesini,
  • Var olan potansiyeli ve sınırlarını tanıyan bir birey olarak kendine en uygun hedefleri belirlemesini,
  • Kendine belirlediği hedefler doğrultusunda hareket alması ve bu yolla başarı haritasını yapılandırmasını,
  • Sahip olduğu potansiyeli açığa çıkarma yolunda var olan tüm endişe ve korkularından arınmasını, olumsuz dış unsurların tehdidinden kurtulmasını ve bu yolla birikimlerinden somut geri dönüş almasını,
  • Zihinsel ve duygusal kontrol becerilerini tüm akademik ve sivil hayatına yayabilmesini,
  • İstek, heves, motivasyon ve enerji yönünden tam donanımlı hale gelmesini,
  • Teknik anlamda kendini donatabilmesini ve bu yolla etkin çalışma yollarını öğrenmesini,
  • İletişim becerilerini geliştirip hayatının her alanında etkin bir biçimde kullanabilmesini,
  • Akademik başarısına paralel olarak hayatın diğer alanlarındaki başarısını da artırabilmesini, sağlamalıdır.

İşte bu uzun yolda profesyonel ve tecrübeli kadrosuyla kendini kanıtlayan Sonsuz Akademi; hedefinize ortak, geleceğinize rehber ve yanınıza yoldaş olmaya hazır!

HEMEN SİZİ
ARAYALIM

Aşağıdaki formu kullanarak bize ulaşabilirsiniz