Sonsuz Akademi

HABERLER & BLOG

HABERLER & BLOG

Çocuklar İçin Yaratıcı Drama Eğitiminin Önemi

Çocuklar İçin Yaratıcı Drama Eğitiminin Önemi  | Sonsuz Akademi

Çocuklar İçin Yaratıcı Drama Eğitiminin Önemi Üzerine

Oyun ve çocuk, bir elmanın iki yarısı gibidir. Oyun, çocuğun ekmeği, suyu, oksijenidir. Bir çocuğun duygularını, aklından geçenleri, yaşama dair görüş ve çıkarımlarını en doğru oyunlarından okursunuz. Oyunların içine bir de sanatsal yaklaşımlar eklenirse işte o zaman çocuk için fiziksel, zihinsel ve sosyal gelişimini müthiş bir biçimde destekleyen, benzersiz bir keşif fırsatı yaratmış olursunuz. İşte bu noktada devreye oyun ve sanatın birleştiği en etkileyici ve en keyifli alanların başında gelen yaratıcı drama girer...

Yaratıcı Drama ile Kendini Keşfeden Çocuklar! 

Yaşayarak ve yaparak öğrenme yolu olarak da tanımlanabilen yaratıcı drama etkinliklerinde çocuklar bilişsel, duyuşsal ve fizyolojik becerilerini geliştirebilecekleri harikulade bir zemin kazanırlar. Oyun ve doğaçlama temeline dayalı çalışmaları kapsayan çocuklar için yaratıcı drama eğitimi ile geleceğin, sosyal iletişimi güçlü,özgüveni yüksek, kendini ifade edebilme yeteneği gelişmiş, yaratıcı, dışa dönük, uyumlu bireylerinin temelleri atılır.

Kural ve zorunluluklardan arınmış yaratıcı drama etkinliklerinde herhangi bir başarı beklentisi yoktur. Çocuk bu etkinlikler esnasında eleştirilme kaygısından uzaktır, olabildiğince özgür bir hareket ve üretim alanına sahiptir. Bu sayede sınırsız bir yaratıcılığa ve kendini ifade etme imkanına kavuşur.

Yaratıcı drama yaşantıya dayalı, aktif, etkileşimli, sosyal ve duygusal bir öğrenme sürecini tanımlar. Çocuğun gelişimini her anlamda destekleyen, başlı başına bir eğitim alanı olma özelliği taşır. Çocuğu merkeze alan yaklaşımı sayesinde çocuğun birebir etkinliğe hakim olmasını, süreci yönetmesini, aktif ve etkin bir özne haline gelmesini sağlar. Bu yolla çocuk başta kendini ve duygularını keşfeder, sınırlarını tanır, parçası olduğu dünyayı daha iyi anlamlandırır.

Ayrıca arkadaşlarıyla etkileşim halinde kaldığı drama etkinlikleri sayesinde birlikte hareket etmeyi, iş birliği yapmayı ve paylaşmayı öğrenir. Kendini karşısındakinin yerine koymayı deneyimleyerek empati becerilerini geliştirir. Farklı olaylara dair bilgi ve tecrübe kazanarak hayatta önüne çıkabilecek yeni durumlar karşısında daha hazırlıklı hale gelir.

Yaratıcı Drama

Yaratıcı drama eğitiminde temel amaç; çocuğun drama etkinliğine tam manasıyla katılım sağlamasını, oyunu gözlemleyerek, yaşayarak, gerektiğinde tartışarak içselleştirmesini sağlamaktır. Çocuğun yeri geldiğinde özgün duygu ve düşüncelerini işin içine katarak yeri geldiğinde ise taklit ederek kendini ifade edebilmesi hedeflenir. Bu şekilde etkili bir öğrenme sürecini hayata geçirmek, yaratıcı dramanın yegane arzusudur.

Keşfederek öğrenme yaklaşımını hayata geçiren yaratıcı drama, her yaştaki çocuğun farkındalık seviyesini en üst düzeye çıkarır. Fiziksel, zihinsel, duygusal, sosyal gelişime katkı sağlar. Sanatsal ve kültürel yeteneklere yatkınlığı artırır. 

Deneyimli ekibi, profesyonel yaklaşımı ve sınırsız hayal gücüyle Eskişehir Sonsuz Akademi, yaratıcı drama eğitimlerinde çocuklarla birlikte eşsiz deneyimlere imza atıyor!

Haydi siz de yaratıcı dramanın gücünü keşfedin! 

Eskişehir'de çocuklar öğleden önce okula, öğleden sonra sonsuza gidiyor yeteneklerine yenilerini ekliyor.

HEMEN SİZİ
ARAYALIM

Aşağıdaki formu kullanarak bize ulaşabilirsiniz