Sonsuz Akademi

HABERLER & BLOG

HABERLER & BLOG

Küçük Yaşta Anlayarak Hızlı Okumanın Önemi Üzerine

Küçük Yaşta Anlayarak Hızlı Okumanın Önemi Üzerine | Sonsuz Akademi

Sağlıklı bir insan dakikada ortalama 200 sözcük okuyabiliyor. Halbuki sağlıklı bir insan dakikada ortalama 700 sözcüğü zihninde resmedebiliyor. Peki ama aradaki farkı kapatmak, kütüphanene daha fazla sayıda kitap sığdırabilmek, hızıyla öne çıkan modern zamanlara rahatlıkla ayak uydurabilmek için ne yapmalısın?

Anlayarak hızlı okuma kavramı tam olarak bu noktada devreye giriyor!

Her şeyden önce potansiyelinin farkına varmalısın. Olağanüstü bir beyne sahip olduğunu aklından çıkarma. Sadece saniyeler içinde duyabildiğin, görebildiğin ya da düşünebildiğin sözcük sayısı binlerle ifade edilebilir. O halde neden çok daha kısa sürede daha fazla okuyabilme fırsatını geri çeviresin ki? Sahip olduğun etkileyici potansiyele can vermek, imkanları mümkün kılmak zannettiğin kadar zor değil! İşin sırrı doğru okuma teknikleriyle tanışmaktan, gözlerinin okuma hızıyla beyninin anlama hızını eşitlemekten geçiyor. Bir yandan görsel algılama hızını ve seviyeni artırırken buna paralel olarak okuduğunu anlama becerilerini de geliştirmen gerekiyor. Anlayarak hızlı okuma tekniklerinin temel hedefi sana bu mertebeye ulaşmanın yolunu göstermek.

Peki ama anlayarak hızlı okuma tekniklerine vakıf olduğumda, dakikada okuduğum ve anladığım kelime sayısı ışık hızına ulaştığında ne olacak, hayatımda ne değişecek, diye soruyorsan işte cevabı!

Anlayarak Hızlı Okumanın Faydaları

  • İçinde yaşadığımız dijital çağda dakikalar içinde dünyanın en ücra köşelerine ulaşan ve ardı arkası kesilmeyen yayınlar yapıldığını düşündüğünde ortalama bir insan için "güncel" kalmanın ne kadar zor olduğunu tahmin edebilirsin. Hayatın her alanında takip edilecek, haberdar olunacak yığınla başlık bulunuyor ve okumak, bizi söz konusu güncelliğe taşıyacak en temel araç olma özelliği taşıyor. Entellektüel birikimi artırmak, akademik ya da mesleki anlamda yol kat etmek bir yana, baş döndürücü bir hızla dönmekte olan küresel dünyanın hızına ayak uydurabilmek adına hızlı okuma becerisi kazanmak büyük önem taşıyor.
  • Anlayarak hızlı okuma yeteneği ile birlikte daha güçlü bir hafızaya da sahip olman mümkün hale geliyor. Beyninin çalışma performansını yükselttiğinde beynin diğer fonksiyonları da aynı şekilde gelişiyor ve hafıza da bunların arasında yer alıyor.
  • Hızlı okumanın ve hızlı anlamanın azaltacağı ya da hayatından neredeyse tamamen çıkaracağı diğer bir olumsuzluk da dikkat ve konsantrasyon problemleri olarak ortaya çıkıyor. Bir kere görsel ve zihinsel algını aynı hızda buluşturmayı başardığında odaklanma problemi, okuma faaliyetlerini ve aynı zamanda günlük yaşamının diğer alanlarını da terk etmeye başlıyor. Böylece daha keyifli ve verimli günler seni bekliyor!
  • Hızlı okuyarak beynindeki veri bankasını korkunç bir hızla zenginleştirebilirsin. Bununla birlikte zihnindeki bilgi ve görüş çeşitliliği de aynı oranda artıyor. Böylece daha yaratıcı bakış açılarının kapısı senin için açılmaya başlıyor.
  • Anlama yeteneğin artıkça daha fazla öğrenme gücünü ve enerjisini kendinde bulmaya başladıkça algıların ve yaşamın derinleşmeye, kendine olan güvenin artmaya başlıyor. Ayrıca konsantre bir şekilde okuma faaliyetine odaklandığında duygusal olarak da rahatlaman mümkün oluyor. Böylece stresten uzak, daha zengin, daha verimli ve daha özgüvenli bir yaşama merhaba diyebiliyorsun!

İşinin ehli ekibiyle alanında öne çıkan ve senin için uçsuz bucaksız bir bilgeliğin kapılarını aralayan Sonsuz Akademi, anlayarak hızlı okuma serüveninde sana rehberlik etmeye aday!

Eskişehir'de Anlayarak Hızlı Okuma alanında uzman kadrosu ile Sonsuz Akademi öğrenci ve velilere bu hizmeti sunuyor. Çocuğunuz ile birlikte günden güne gelişiminizi takip edebilirsiniz.

Bilginin sonsuzluğunda buluşalım...

HEMEN SİZİ
ARAYALIM

Aşağıdaki formu kullanarak bize ulaşabilirsiniz