Sonsuz Akademi

HABERLER & BLOG

HABERLER & BLOG

LGS Fen Bilimleri

LGS Fen Bilimleri | Sonsuz Akademi

LGS’nin sayısal bölümünde yer alan fen bilimlerinde toplamda 10 konudan sorular sorulur. Bunlar, Mevsimler ve İklim, DNA ve Genetik Kod, Basınç, Madde ve Endüstri, Basit Makineler, Enerji Dönüşümleri ve Çevre Bilimi, Elektrik Yükleri ve Elektrik Enerjisi, Hücre Bölünmesi ve Kalıtım, Işığın Kırılması ve Ses konularıdır. Son yıllarda çıkan sorular gözlemlendiğinde bu alanda en çok Mevsimler ve İklim, DNA ve Genetik Kod, Basınç, Madde ve Endüstri konularından soru geldiği söylenebilir. LGS Fen bilimleri de tıpkı matematik gibi birçok öğrenci tarafından önyargı ile yaklaşılan bir derstir. Çocuğunun bu önyargılarını yıkmak ve bu alandaki başarısını artırmak için öncelikle işe ona bu alanı sevdirmekle başlamalısın. Bunu, ona fen bilimlerinin hayatın her alanında var olduğunu onu göstererek yapabilirsin. Örneğin, evde yapabileceğiniz basit deneyleri araştırabilir ve bu deneyleri birlikte oynadığınız bir oyuna çevirebilirsin. Bununla birlikte, LGS fen bilimlerinin de tıpkı diğer dersler gibi doğru bir çalışma yöntemiyle üstesinden gelineceğini ikiniz de unutmamalısınız. 

 

LGS Fen Bilimlerine Nasıl Çalışılmalı?

Eskişehir LGS fen bilimleri dersi kapsadığı konular bakımından, konunun ilk defa işlendiği zaman dikkatle dinlenmesi gereken bir derstir. Dersi dinlerken ipucu verecek ve akılda kolayca kalmasını sağlayacak notlar alınması da önemli ve gereklidir. Dersten sonra konunun tekrar edilmesi, konunun pekiştirilmesi açısından oldukça yardımcı olacaktır. 

 

LGS fen bilimleri dersine çalışırken öncelikle diğer konulara kıyasla daha iyi anlaşılmış konuların iyice özümsenmesi ve sonrasında adım adım daha fazla zorluk çekilen konulara geçilmesi sağlıklı bir çalışma planı oluşturacaktır. Böylelikle, çocuğunun LGS fen bilimleri dersinden korkmasını engelleyerek çalışmasını sağlayabilirsin. 

 

Tıpkı diğer derslerde de olduğu gibi fen bilimlerinde de çok sayıda ve çeşitli soru görmek oldukça faydalıdır. Her konunun detaylı anlatımı ve ardından çözülecek testler, dersin anlaşılması için önemlidir. Soru çözmenin bununla birlikte başka faydaları da olacaktır. Tam anlaşılmayan konular, soru çözerken yapılan yanlışlardan yola çıkılarak görülebilir. Üzerinde sıkıntı yaşanan bu konulara geri dönüp bir kere daha üzerinde çalışmak konunun öğrenilmesine olanak sağlayacaktır.

 

LGS fen bilimleri dersine çalışırken yapılan en büyük hatalardan biri de konuyu ezberleyerek öğrenmeye çalışmaktır. LGS fen bilimleri, kapsadığı konuların içeriği bakımından ezberi değil, özümseyerek anlamayı ve konu üzerinde yorum yapma kabiliyetini gerektirir. Bunu geliştirmenin en iyi yollarından biri şüphesiz kitap okumaktır. Çocuğunun kitap okuma alışkanlığı edinmesine yardımcı olmalı veya bu alışkanlığı varsa bunu kaybetmemesi için ona destek olmalısın. Sınav döneminde kitap okumayı bırakmak ve yalnızca test çözmek üzerine kurulu bir çalışma, yanlış bir çalışma yöntemi olacaktır. İyi bir okuyucu olan her öğrenci, karşılaştığı soruyu daha hızlı anlayabilir, üzerinde yorum yapabilir ve sorunun içerdiği tüm gereklilikleri kafası karışmadan kolaylıkla görebilir. Bu yüzden, kitap okumayı günlük bir rutin haline getirmek oldukça faydalı olacaktır. Eğer çocuğun okuma alışkanlığı edinmekte zorlanıyorsa, ilk olarak onun ilgisini çekecek şeyleri birlikte okumayı teklif edebilirsin. Ona, okumanın roman ve edebi eserlerin dışında çok geniş bir yelpaze ile yapılabileceğini ve ilgisini çeken bir konuya dair zengin bilgiler edinebileceği bir serüven olduğunu hatırlatabilirsin.

HEMEN SİZİ
ARAYALIM

Aşağıdaki formu kullanarak bize ulaşabilirsiniz